Nicolae Ciucă, gafă colosală. Acesta a postat din greșeală pe Facebook parole de acces ale unui call center al Armatei

Premierul Nicolae Ciucă, deținător al titlului de doctor în științe militare, a susținut miercuri la guvern un discurs confuz în fața studenților. El a pledat pentru revenirea în România a studenților și a încercat să explice legile educației promovate de ministrul Cîmpeanu, dar a avut câteva exprimări de neînțeles.

Una dintre frazele sale kilometrice a fost de altfel editată și ștearsă parțial din transcriptul publicat ulterior pe site-ul guvernului.

Iată cum suna fraza integrală rostită de premier (sursa: înregistrarea video, minutul 15 și 14 secunde):

”Nu doresc să folosesc cuvinte mari, cred că această activitate trebuie să fie una cât se poate de simplă, cât se poate de transparentă pentru că situația este și așa destul de complexă și de complicată încât nu cred că noi, astăzi, trebuie să o complicăm prin cuvinte și prin expresii și cred că ceea ce este cel mai important este să facem în așa fel încât să putem să creăm acel cadru prin care să facem o Românie funcțională”.
Cum a fost editat fragmentul pe site-ul guvernului: ”Nu doresc să folosesc cuvinte mari, cred că această activitate trebuie să fie una cât se poate de simplă, cât se poate de transparentă.

Alte exemple din discursul premierului Nicolae Ciucă:

Este important să creăm acel cadru prin care să facem o Românie funcţională, să avem convingerea că, prin ceea ce reuşim să realizăm, nu se întâmplă nimic mai complicat decât a face ca instituţiile statului să funcţioneze, a face ca relaţia dintre stat şi cetăţean să fie una cât se poate de simplă şi de onestă și să avem acea motivaţie interioară şi acea bucurie ca, acolo unde ne desfăşurăm activitatea, să putem să ne stabilim şi să ne asumăm obiective şi să fim convinşi că, prin ceea ce facem, avem cu adevărat contribuţia noastră și nu este nevoie de contribuțșii mari deosebit de consistente, e nevoie de contribuții mici dar puse una lângă alta să realizeze așa cum spuneam acel obiectiv important pentru noi de modernizare și reformă a statului.
Nu am să vă cer o chestiune care să se reflecte în aceeași imagine, în schimb vă provoc să avem de la dumneavoastră propunerile care să contribuie la tot ceea ce înseamnă parcursul activității guvernamentale, propuneri care să fie susținute și pe care să le susțineți de aici înainte, indiferent cine va fi la guvernare, astfel încât să existe această agregare între ceea ce reprezintă astăzi un proiect guvernamental, cu angajamente politice, cu ceea ce înseamnă așteptările și viziunea celor care nu peste mult timp vor ocupa funcții în aparatul guvernamental și își vor asuma responsabilitatea conducerii diverselor instituții guvernamentale sau neguvernamentale, care împreună construiesc proiectul de țară și contribuie fundamental la punerea în aplicare a programelor pe care noi le asumăm politic.


Suntem cât se poate de mândri de rezultatele pe care dumneavoastră, prin efortul personal, prin dedicare, prin ambiţie, aţi ajuns să studiaţi în cele mai prestigioase instituţii de învăţământ din lume şi vă rog să faceţi în aşa fel încât acolo, o perioadă scurtă de timp, să vă gândiţi la ţară, să vă gândiţi că oricând avem nevoie de tot ceea ce poate să însemne contribuţia şi viziunea dumneavoastră, pentru ca într-adevăr împreună să dezvoltăm România.
Reamintim că premierul Nicolae Ciucă s-a remarcat de la începutul mandatului printr-un stil confuz de comunicare și multiple erori de exprimare.

De asemenea, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a publicat pe contul său de Facebook o serie de imagini din Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, din Sibiu, pe care o vizitase în cursul zilei de marți. Însă în una dintre aceste poze apar și date de acces ale unor conturi și videoconferințe plus numere de telefon folosite de angajați ai unui call center MApN din Sibiu.m