Sorin Lavric (AUR) avertizează: Școlile din Neamț, un adevărat pericol pentru siguranța elevilor în caz de incendiu

Zeci de școli din județul Neamț se află într-o stare dezastruoasă, iar sute de copii se află în pericol atunci când își urmează procesul educațional. Senatorul AUR Sorin Lavric trage un semnal de alarmă și prezintă situația îngrijorătoare a școlilor care au fost găsite fără instalație de iluminat de securitate pentru evacuare, fără hidranții atât de necesari stingerii incendiilor, fără instalație de protecție împotriva descărcărilor electrice atmosferice și multe alte nereguli care fac diferența dintre viață și moarte. Lavric susține că unicul responsabil pentru această situație este ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, solicitându-i intervenția și luarea unor măsuri urgente în acest caz.

Persoanele puse în funcții-cheie și totodată responsabile pentru repararea acestor nereguli aleg să ignore realitatea, trăind cu speranța că totul se va repara ca prin minune. Domnule ministru, ce măsuri intenționați să luați în privința celor responsabili de această situație„, a declarat senatorul AUR Sorin Lavric.

Neregulile au fost depistate în urma unor controale de rutină și prezentate senatorului AUR de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Neamț. Menționăm că, în 2021, la Spitalul de Urgență din Piatra Neamț a avut loc un incendiu devastator în urma căruia au murit 10 persoane, iar autoritățile aleg, în continuare să se joace cu viața copiilor din județ.