Alimente care scad nivelul colesterolului ridicat. Au și alte beneficii
”Colesterolul în exces ocupă spațiu în arterele sanguine, făcându-le, în esență, mai înguste. În consecință, o circulație slabă a sângelui poate duce la dureri în piept, la membre și lipom. Lipomul reprezintă depozite grase anormale formate sub piele”, a explicat doctorul Leila Dehghan pentru Express.co.uk.
Pentru a ajuta la prevenirea simptomelor de colesterol ridicat, ca să nu mai vorbim de riscul pentru viață, dr. Dehghan explică de ce ar trebui să facem alegeri alimentare mai sănătoase.
„Alimentele bogate în fibre pot scădea colesterolul LDL (lipoproteine cu densitate joasă), așa-numitul colesterol „rău”,” a spus dr. Dehghan. „Pot avea dimensiuni diferite și pot fi găsite oriunde pe corp”, a adăugat ea. Aceste depozite „desfigurante” de colesterol sub piele pot apărea chiar și pe pleoape.
„Fibrele nu pot fi digerate de corpul uman, prin urmare, nu sunt absorbite”
Doctorul Dehghan a explicat: „Există două tipuri, fibre solubile și insolubile. Beneficiile de scădere a colesterolului se datorează fibrelor solubile. Fibrele solubile captează particulele de colesterol și le împiedică să fie absorbite”.
Alimentele vegetale, de exemplu, conțin ambele tipuri de fibre, dar unele sunt mai bogate în fibre solubile decât altele.
Astfel, cele mai bune alimente bogate în fibre de consumat pentru a scădea nivelul colesterolului includ: ovăz, orz, linte, mazăre, mere, pere.
Principala organizație de caritate pentru colesterol, Heart UK, a avertizat că majoritatea oamenilor „nu mănâncă suficiente” fibre.
Consumul mai multor fibre nu numai că ajută la scăderea nivelului de colesterol, ci poate ajuta și la minimizarea riscului de îmbolnăvire. Mai precis, consumul mai multor fibre poate ajuta la reducerea riscului de boli de inimă, diabet de tip 2 și obezitate.
Mai mult, cercetările arată că persoanele care consumă mai multe fibre au și tensiune arterială mai scăzută.
» Aflați mai multe informații aici.