Ce și cum mâncăm atunci când lucrăm de acasă?
Munca de acasă are avantaje, dar și dezavantaje, în special în ceea ce privește pauzele și programul de masă. Gustările nesănătoase sunt adesea la îndemână, iar frigiderul te poate atrage ca un magnet, făcând imposibilă lupta cu kilogramele în plus. Cum poți mânca sănătos, când lucrezi de acasă? Medicul nutriționist Laura Ene a explicat la Digi24 ce trebuie să facem pentru a avea o dietă echilibrată, chiar dacă tentațiile sunt foarte aproape de noi. De câte ori ne „vizitează” foamea?Cum facem să nu ronțăim permanent în momentul în care suntem acasă și avem de lucrat „remote”? Echilibrul, din punct de vedere alimentar, înseamnă în primul rând disciplină, spune dr. Laura Ene. Trebuie să avem o disciplină a meselor, să ne organizăm și să avem un orar al meselor foarte bine pus la punct. „Sigur, nu ore fixe, că nu întotdeauna este ușor să ai ore fixe când ești tot timpul în ședințe, însă un orar al meselor ne ajută să înțelegem când să dăm curs impulsului firesc, fiziologic, acela de foame. Pentru că am ajuns să mâncăm din varii motive, mai puțin de foame, cum este fiziologic și cum ar fi normal”, subliniază medicul nutriționist.În general, foamea „ne vizitează” nu mai mult de trei ori pe zi într-un stil de viață sănătos. Dar comportamentele nesănătoare apar pentru că suntem înconjurați și trăim cu „ispita” foarte aproape de noi. „Și ne înconjurăm singuri, că nu vin nici pachetele de biscuiți, nici bomboanele, nici sticks-urile singure la ușa noastră. Ori le comandăm, ori mergem la hipermarket și le cumpărăm”, atrage atenția dr. Laura Ene.Atenție la „ronțăielile” sănătoase!De multe ori, cei care ajung în cabinetele nutriționiștilor se plâng de faptul că nu se mai pot opri din ronțăit. Sfatul este simplu: să-ți faci curățenie pe birou și să nu mai lași la îndemână tot felul de „ispite” de genul acesta.
» Aflați mai multe informații aici.