Zborul inaugural al rachetei Ariane 6 nu va avea loc înainte de cel de-al doilea semestru al..

Zborul inaugural al rachetei Ariane 6 nu va avea loc înainte de ”cea de-a doua jumătate a anului 2021” din cauza întârzierilor provocate de epidemia de COVID-19, au anunţat oficiali din cadrul Agenţiei Spaţiale Europene (ESA), potrivit AFP.

Termenul iniţial, care preconiza o lansare înainte de finalul anului, nu mai este posibil, a precizat Daniel Neuenschwander, directorul departamentului pentru transport spaţial european al ESA, cu prilejul unei întâlniri cu Asociaţia jurnaliştilor profesionişti în domeniul aeronauticii şi spaţiului (AJPAE), potrivit unui reprezentant al ESA.

Lucrările pe şantierul rampei dedicate viitoarei lansări de la baza din Kourou (Guyana Franceză), construit sub egida agenţie spaţiale franceze CNES, au fost întrerupte de la jumătatea lunii martie până la mijlocul lunii mai, înainte de a fi reluate cu respectarea constrângerile impuse măsurile sanitare. Cu atât mai mult cu cât virusul continuă să circule în mod activ în Guyana Franceză.

Zborul inaugural ar trebuie să aibă lor ”mai degrabă în a doua parte din 2021. Cred că, în mod rezonabil, nu se va produce înainte de iulie”, a declarat la rândul său pentru AFP André-Hubert Roussel, preşedintele executiv ArianeGroup.

Înaintea primului zbor, ArianeGroup mai are de realizat teste suplimentare.

 » Citește toată știrea pe AgerPres