George Badiu (AUR): Avem nevoie de condiții speciale pentru investitorii străini care vin în România

George Badiu, deputat AUR de Vrancea, a susținut într-un live că Alianța pentru Unirea Românilor nu este pentru izolare economică, investitorii străini fiind bineveniți în România. Însă, potrivit lui Badiu, AUR impune o condiție: investitorii străini să fie tratați în mod egal cu investitorii români și să nu fie dintre cei care cumpără fabricile ca apoi să le taie și să le vândă la fier vechi.

„Trebuie încurajate investițiile românilor și nicidecum nu trebuie să acceptăm și să favorizăm tot felul de așa-ziși investitori străini, care, în funcție de șpagă pe care o dau, prind tot felul de contracte și se îmbogățesc. Nu am nimic împotriva străinilor! Să vină, să investească, dar când vezi că vine și taie câte o fabrică la fier vechi, își umple buzunarele cu niște milioane de euro și pleacă din țară, lăsând în urma lui un dezastru, nu poți să privești cu mulțumire o asemenea faptă. Profitul pe care îl face un străin, venind ca o lăcustă și tocând la fier vechi o fabrică, este externalizat în țara de origine a investitorului, iar românilor nu le rămâne decât un teren cu niște capete de beton ieșite din pământ. Nu este normal să încurajăm investitorii care vin în România să speculeze o situație existentă într-un anumit moment, o împrejurare favorabilă, iar pe ai noștri să-i tratăm ca pe niște hoți. O să acționăm în acest sens și o să găsim soluțiile necesare pentru a remedia asemenea situații’‘, a declarat George Badiu.

Totodată, în cadrul intervenției live, Badiu a făcut referire și la actualele partide politice care se declară patriotice, urmând exemplul Alianței pentru Unirea Românilor, însă liderii acestora nu și-au asumat niciodată acest fapt.

Unii care nu aveau nicio treabă cu patriotismul, așa cum este Ludovic Orban, dintr-o dată și-au descoperit latura tradiționalistă, conservatoare și patriotică. Acești oameni cred că români mai sunt chiar așa ușor de manipulat”, a punctat deputatul AUR.

Badiu a făcut referire și la actuala creștere a prețului la energie, acuzând guvernarea că nu ia mpsuri în legătură cu această speță, fiind doar un spectator pasiv la ceea ce li se întâmplă românilor.

Majoritatea celor care sunt la conducere nu au nicio treabă cu interesul românilor și sunt doar pentru interesul propriu. Nu este normal ca să te plângi că nu merg lucrurile bine în țară și că au crescut prețurile și că românii o duc greu, dar, pe de altă parte, să nu iei nicio măsură. Nu este normal să mărești în mod nejustificat prețurile la energie electrică, în condițiile în care noi, ca și țară, ne acoperim necesarul consumului de energie electrică. Dacă ar mai fi pusă în funcțiune și hidrocentrala de pe Jiu, care este finalizată în proporție de 98% și este ținută pe loc din cauza unor ONG-uri din Austria, se putea acoperi 100% consumul de curent electric din România. Este aberant ca statul român să dublezi prețul la curent electric, fiind acționar majoritar, iar profitul intră în buzunarul tău ca stat, ca guvern, și după ce explodează prețul la curentul electric să vii să spui: vai, săracilor români, hai să vă ajută, să dăm o lege să compensăm cu câte 2 lei pe luni creșterea prețului la energia electrică. Adică le iei oamenilor 300 în plus pe lună și după asta te uiți în ochii lor cu nesimțire și le spui că au crescut prețurile și vrei să compensezi cu 2-3 lei factura. Este aberant’‘, a declarat Badiu.