Adrian Axinia (AUR), sprijin pentru familiile vulnerabile: Am întins o mână de ajutor, cu speranța că se vor găsi și alții care să facă același lucru

Sute de cazuri sociale deosebite au ajuns, de-a lungul anului 2021, pe masa deputatului AUR Adrian Axinia. În primul său an de mandat în calitate de parlamentar, Axinia a susținut o serie de acțiuni caritabile, donând bani, haine, rechizite sau alimente pentru familii vulnerabile din zonele defavorizate ale țării.

Între cele mai importante acțiuni se remarcă proiectul „Pentru mai mult verde în județul Prahova”, în cadrul căruia au fost plantați 100 de frasini în Parcul Municipal Vest din Ploiești, fiind, totodată, vopsite băncuțele și pontonul din spațiul verde al orașului.

Cu ocazia sărbătorilor de Paște și de Ziua Copiilor, pe 1 iunie, Axinia a oferit 75 de pachete cu alimente și dulciuri pentru copiii din Valea Screzii. Acestei acțiuni i se adaugă o donație de dezinfectanți și pampers pentru 100 de vârstinci de la Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoanele Adulte cu Handicap din localitatea Mislea. Totodată, deputatul AUR a făcut o donație de 200 de lei capitanului (r) Vasile Nicolae, veteran de razboi de 101 ani cu ocazia Zilei Veteranilor de Razboi. Alți 200 de lei au fost donați și către o familie formată din bunică și trei nepoți, iar alimente au fost oferite unei mame văduve cu 4 copii din comuna Sotrile. În același timp, Axinia a acordat ajutor unei familii sinistrate din Bușteni în urma inundațiilor, a oferit ghiozdane compelt echipate unor copii nevoiași din comuna Corlătești și o donație către mănăstirea ”Turnu Prahova”, care construiește 3 case pentru copii orfani.

Sunt foarte mulți cei care au nevoie de ajutor și știu că nu-i voi putea ajuta pe toți, dar atât cât pot, voi întinde o mână unora dintre ei, cu speranța că se vor găsi și alții care să facă același lucru”, a declarat Adrian Axinia.

Deputatul AUR Adrian Axinia a făcut și o donație de carte românească peste Prut, oferind bisericii ortodoxe din Orhei, Mănăstirii „Maria și Marta”, Casei de Cultură din Sângerei, Bibliotecii din Căușeni și din Cimișlia, dar și Casei Memoriale „Adrian Păunescu”, cărți pentru comunitatea locală.

De menționat este faptul că, înainte cu câteva zile de Crăciun, deputatul AUR de Prahova Adrian Axinia a depus în Parlament un proiect de lege care îi scutește de impozitul pe salarii pe părinții care au cel puțin 3 copii. Concret, proiectul de lege inițiat de Adrian Axinia și de alți doi parlamentari modifică art. 76 din Codul fiscal în sensul scutirii de la plata impozitului pe veniturile din salarii și asimilate salariilor primite de ambii părinți care au cel puțin 3 copii.