Semaforizare inteligentă în intersecțiile străzii Râului – GAZETA de SUD

Semaforizare inteligentă în intersecțiile străzii Râului. Autoritățile locale din Craiova iau din nou în vizor strada Râului.
Artera poate cel mai intens circulată din municipiu, folosită și de vehiculele de mare tonaj, nu prezintă siguranță nici pentru pietoni, nici pentru șoferi. Și nu doar din cauza felului cum se prezintă asfaltul în anumite zone (dă impresia că mai are puțin și se surpă), ci a intersecțiilor. Ambuteiajele care se formează aici la orele de vârf și accidentele, unele soldate cu pierderi de vieți omenești, au devenit o obișnuiță pe Râului. Așa că primăria caută soluții pentru a asigura traversarea în condiții de siguranță a intersecțiilor. Nu repară carosabilul, ci achiziționează servicii de proiectare, faza Studiu de Fezabilitate (SF), pentru amenajarea unor instalații de semaforizare.
Procedura de achiziție a proiectării (faza SF) pentru obiectivul de investiţii „Amenajare instalaţii de semaforizare pe strada Râului“ a fost lansată, vinerea trecută, în sistemul electronic. Potrivit anunțului de participare la licitație, semaforizarea va trebui „să asigure traversarea în condiţii de sigurantă a pietonilor, dar şi integrarea trecerii semaforizate în sistemul de management al traficului rutier“.
Valoarea estimată a studiului este de 150.000 de lei, iar ofertele sunt așteptate până la data de 11 noiembrie. Prețul va conta în procent de 90%, primăria urmând să mai țină cont de experiența inginerului proiectant (5%), calculată în număr de proiecte care au avut ca obiect lucrări de infrastructură rutieră sau infrastructură similară din punct de vedere al utilității, și de experiența șefului de proiect (5%). Municipalitatea recunoaște în caietul de sarcini că pe strada Râului „există o mare dificultate în ceea ce privește traversarea intersecțiilor, dar și a trecerilor de pietoni, în condiții optime de siguranță“, iar dovada acestui lucru este producerea de ambuteiaje în aceste intersecții, dar și a numeroase accidente.
Intersecția străzii Râului cu strada Bucovăț are SF separat pentru semaforizare
Sectorul cu două benzi pe sens al străzii Râului,

 » Aflați mai multe informații aici.