Marius Vasiliu, omul fostului ministru Ghinea, a ajuns consilier la Curtea de Conturi

Marius Vasiliu, secretarul de stat pus de Ghinea să gestioneze PNRR, dat afară de guvernul Cîţu, a ajuns consilierul personal al preşedintelui Autorităţii de Audit, Dan Vlădescu, din cadrul Curţii de Conturi, potrivit informaţiilor de pe Linkedin. Preşedintele Autorităţii de Audit este Dan Vlădescu, iar vicepreşedinte este Nicolae Bădălău, fost parlamentar PSD care, pe vremea lui regimului Ceauşescu, a fost condamnat pentru furtul unor saci de grâu. Ambii au fost plasaţi în aceste poziţii în perioada în care Dragnea controla PSD-ul şi majoritatea parlamentară. 

Pe pagina de Linkedin a lui Vasiliu scrie că este „consilier personal” al preşedintelui Autorităţii de Audit. Marius-Mihai Vasiliu este absolvent de drept la Facultatea Româno-Americană. El a avut o carieră politică interesantă: a fost fiul şefului PDL Tecuci şi, în 2005, a ajuns consilier a ministrului Integrării Europene, Anca Boagiu. În 2019, ministrul Dezvoltării, liberalul Ion Ştefan, l-a promovat secretar general adjunct al acestui minister. Aici el s-a ocupat de o controversata restructurare a ministerului, dar această măsură n-a fost pusă în aplicare.

În 2020 a ajuns secretar de stat la MIPE, unde a avut o relaţie foarte bună cu Cristian Ghinea, care l-a lăsat să coordoneze PNRR şi l-a numit şeful structurii de securitate a ministerului.  Premierul Cîţu l-a demis la 9 septembrie.

Citiţi materialul integral pe newsweek.ro

 » Aflați mai multe informații aici.