Milioane de copii nu au avut acces la educație din cauza restricțiilor de sănătate

ONG-ul KidsRights a publicat studiul anual în care se arată că pandemia Covid-19 a afectat grav drepturile copiilor din întreaga lume, iar tinerii riscă o „catastrofă generațională”, dacă guvernele nu acționează.

Potrivit ONG-ului, mai mult de 168 de milioane de copii nu au putut participa la școală, în timp ce unul din trei copii din lume nu are acces la şcoala la distanță. 142 de milioane de copii au ajuns într-o situaţie cu lipsuri materiale atunci când economia globală a fost lovită de pandemie și 370 de milioane de copii nu mai primeau mese școlare. În plus, 80 de milioane de copii minori ar putea să nu aibă imunizările de rutină pentru alte boli din cauza presiunii asupra îngrijirii sănătății, cred autorii raportului. De asemenea, aceștia sunt îngrijorați de „creșterea incredibilă” a violenţei domestice în timpul închiderilor, violenţă ale cărei victimne sunt adesea copiii. victime.

KidsRights l-a lăudat pe fotbalistul de la Manchester United, Marcus Rashford, pentru campania sa de prelungire a meselor școlare gratuite în Marea Britanie. Printre alte motive de satisfacție, organizația a lăudat Bangladeshul pentru că a consacrat un canal național de televiziune şcolii la domiciliu și a aplaudat Belgia și Suedia pentru că au încercat să-și mențină școlile deschise.