Adrian Cătană de la AUR: mama este „mamă” și tatăl este „tată”, nu avem nevoie să ne spună alții cum este

Adrian Cătană, senator din partea Alianței pentru Unirea Românilor, critică atitudinea unor europarlamentari români și care au luat o poziție contrară votului conservator pe care românii l-au dat. Recent parlamentul european a adoptat o poziție prin care cuvintele „mamă” și „tată” să fie evitate în comunicările oficiale.

„Situația devine penibilă de-adreptul. Românii au trimis în parlamentul european oameni care să îi reprezintă și nu care să se reprezinte. Poporul român are o atitudine conservatoare și acest lucru trebuie să fie respectat. Cuvântul „mamă” este poate primul pe care un copil îl rostește în viața lui. Să încercăm eliminarea lui din comunicarea publică reprezintă o aberație monumentală.

Noi știm cu toții că mama este femeie și tatăl este bărbat. Trebuie să ne oprim cu aceste prostii căci avem lucruri mai importante de făcut la Bruxelles, ori PSD, PNL și USR par că nu vor să înțeleagă acest lucru.

Noi avem nevoie de autostrăzi, de spitale noi, avem nevoie de școli moderne și principala lor preocupare acolo se referă la cum să eliminăm cuvintele „mamă” și „tată” din comunicarea oficială. Dacă pentru acest lucru plătim câteva zeci de mii de euro pe lună pentru fiecare eurodeputat atunci ar fi mai bine să se întoarcă acasă ” a declarat Adrian Cătană, senator AUR, pentru ropres.ro.