Președintele Patronatului Societăților din Construcții, Liviu Iulian Somion: peste 700 000 de români depind de sectorul construcțiilor în europa

Astăzi, în sectorul construcțiilor, în România, vorbim de un număr de 360 000 de angajați, dar în europa, lucrători români din domeniul construcțiilor sunt de ordinul a 700 000 de lucrători. Deci, toți aceștia au plecat pentru că aici nu au mai avut predictibilitate, certitudinea locului de muncă ș.a.m.d.„, a fost mesajul Președintelui Patronatului Societăților din Construcții, Liviu Iulian Somion, la emisiunea FOCUS, moderată de Olivia Bulboacă.

Invitatul emisiunii a mai declarat că, „construcțiile în perioada pandemiei au mers foarte bine, pentru că noi nu construim neapărat într-un oraș unde practic ești blocat de restricțiile care se impun. Noi de multe ori lucrăm în câmp, în „mijlocul” naturii. Acolo, suntem suficient de izolați încât să nu intrăm în contact cu virusul”.

Anul trecut, în 2020, creșterea volumului construcțiilor a fost de 16 la sută în condițiile în care PIB-ul României a scăzut cu 1,7, iar în sectorul construcțiilor s-au făcut circa 50-60 de mii de angajări.

Întreaga emisiune FOCUS cu Olivia Bulboacă, din 24 februarie 2021, o puteți urmări aici.