Scandal în comisia pentru învățământ din Parlament

Comisiile reunite s-au blocat în procedura de început de dezbatere, după ce președinții de comisii nu au ajuns la un acord în care unul dintre ei să conducă ședința. Regulamentul camerelor reunite a fost dezbătut și fiecare membru sau secretar de comisie și-a dat cu părerea care parte din regulament se aplică.

Președintele Comisie din Senat este Monica Anisie (PNL), iar președintele comisiei de învățământ din Camera Deputaților este Natalia Intotero (PSD).

UPDATE 14.05. Monica Anisie a fost desemnată să conducă ședința.

La scurt timp a fost acuzată că face acest lucru dictatorial.

Secretarul de ședință: Din cate am fost informat nu exista acord între cei doi președinți. Așadar, propun supunerea la vot a președintelui de ședință. Nu avem altă variantă, votul comisiei comune e suveran câtă vreme nu avem altceva.

Natalia Intotero: Ultima ședință comună a fost când a fost învestit Guvernul României. La vremea respectivă, doamna Anisie a condus lucrările. În momentul de față ar fi rândul Camerei Deputaților. Dacă dumneavoastră vreți să inventați altceva, să vă judece poporul, dar nu mi se pare drept.

Monica Anisie: Senatul e camera decizională pentru educație. Acesta este argumentul forte.

Natalia Intotero: Dumneavoastră veniți cu un argument care e în afara regulamentului celor două Camere. Dacă vreți să conduceți dictatorial, este problema dumneavoastră, eu nu voi participa la un vot care nu este stipulat în acest regulament.

Violeta Alexandru: Care e dictatura? Dictatura votului? La ce vă referiți? Este decizia noastră, a tuturor.

Aceeași situație a apărut și la ședința comisiilor reunite economice și de industrie.

Sursă text: digi24.ro

Sursă foto: edupedu.ro