„Competenţii” din PNL: ce candidaţi-problemă propun liberalii premierului Cîţu
Liderii liberali din teritoriu au strecurat pe listele cu propuneri pentru funcţii guvernamentale şi persoane cu pete în CV-ul lor, cu toate că premierul Florin Cîţu i-a avertizat că nu va accepta traseişti sau politicieni cu un parcurs profesional controversat.
De la preluarea guvernării, Florin Cîţu a cerut ca în echipa de la centru să fie aduse persoane competente şi care să nu atragă atenţia prin parcursul profesional controversat. Mai mult, la presiunea sa a fost formată o comisie de evaluare în cadrul partidului, pentru a fi sigur că liberalii propun pentru funcţiile de secretari de stat şi pentru conducerea agenţiilor, autorităţilor şi a oficiilor persoane cu CV-uri în regulă. Premierul a reiterat apelul său în urma apariţiei scandalului de la Apele Române, când o fostă ospătăriţă a fost angajată ca inginer într-un departament sensibil: „Mesajul acesta nu este doar pentru cei cu funcţii de conducere, este pentru toţi cei care lucrează în sectorul public: fără penali în funcţii publice, profesionişti, fără nepotisme, fără conflict de interese”.
Liderii din teritoriu nu au înţeles pe deplin ceea ce a cerut premierul, dovadă fiind că unele dintre persoanele propuse pentru a prelua funcţii de top din zona executivă au un trecut care ridică semne de întrebare privind activitatea lor, adică fie sunt traseişti politici, fie au o pregătire îndoielnică. Iar propuneri controversate au venit inclusiv din filiale fruntaşe ale PNL, cum ar fi Vrancea, Alba sau Teleorman.
„Adevărul” prezintă trei exemple de politicieni care în prezent sunt evaluaţi în interiorul PNL pentru o funcţie guvernamentală şi cu un parcurs profesional discutabil. De exemplu, PNL Vrancea l-a propus pe Neculai Tănase, în prezent şeful Agenţiei Teritoriale Vrancea a Autorităţii Rutiere Române, pentru funcţia de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, adică una din cele mai disputate poziţii, când au avut loc negocierile interne. Neculai Tănase a trecut prin mai multe partide: PNŢ-CD (unde a fost preşedinte în Vrancea), PD (ulterior PDL, fiind preşedinte al filialei Focşani), PMP, iar în cele din urmă în PNL. Ca anecdotă, după ce a plecat cu scandal din PMP în 2015, Tănase a declarat că va aduce 80% dintre membrii PMP Vrancea cu el, iar unul dintre liderii PNL de la acea vreme i-a răspuns că acei membri sunt probabil „o verişoară şi o amantă”. Anul trecut, Neculai Tănase a fost la un pas să fie numit şeful Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.
Sursă text: adevarul.ro
Sursă foto: adevarul.ro