Călin Balabasciuc(deputat AUR): mulți politicieni români nici nu știu de 24 ianuarie și de Cuza Vodă. Trebuie să fim uniți

În data de 5 ianuarie 1859 Alexandru Ioan Cuza era ales domnitor în Moldova. Pe 24 ianuarie adunarea din Țara Românească avea să facă același lucru. În ciuda opoziției marilor puteri românii aveau să își aleagă destinul:

„Ziua de 24 ianuarie 1859 este pentru români la fel de importantă ca și 1 decembrie 1918. I se spune ziua unirii principatelor, eu am să îi spun ziua principală a unirii, căci atunci a luat naștere România modernă.

Astăzi mulți dintre politicienii români nici nu știu despre 24 ianuarie și de Alexandru Ioan Cuza, Domnitorul Unirii. Aceeași politicieni vor să scoată istoria adevărată din școli și să introducă educația sexuală promovată de neomarxiști.

Libertatea trebuie câștigată și o dată ce o ai războiul continuă ca să o poți menține. Pe 24 ianuarie 1859 am fost mai liberi decât astăzi, când cenzura este mai puternică decât oricând.” a declarat Balabasciuc Călin, deputat AUR de Călărași.