53 focare de SARS-CoV-2 în județul Vâlcea – GAZETA de SUD

Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a anunțat că au fost confirmate de la, începutul pandemiei și până în prezent, 5.273 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 187 persoane confirmate pozitiv. Starea de sănătate a acestora fiind următoarea:

  • 45 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției,
  • 131 au forme medii,
  • 11 sunt internate în secția ATI.

La momentul actual, în județ sunt 53 focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale,  unități sanitare, la agenți economici, cluburi sportive și în cadrul instituțiilor publice. În cadrul focarelor au fost făcute recomandări privind efectuarea curățeniei, dezinfecției cu o firmă de specialitate autorizată sanitar, aerisirea spațiilor după un program stabilit, purtarea echipamentului de protecție standard.

În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea trei persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 2.088  din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei.

În județ, au fost realizate 24.707 de teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate în regim screening și contra cost un număr de 16.828 de teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2.

Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 128  de decizii de izolare și 105 de decizii de carantină. În prezent, 1.023 de persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 800  de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu).

ȘTIRI VIDEO GdS