2,8 milioane de români vor primi, în sfârșit, vouchere de la Guvern. Un părinte singur trebuie să aibă un venit sub 600 de lei pentru a primi 250 lei la 2 luni

2,8 milioane de români vor primi prin Poştă carduri de câtre 250 de lei cu care îşi vor putea achiziţiona alimente. Convenţia pentru distribuirea voucherelor sociale a fost semnată miercuri de ministrul de Marcel Ioan Boloş şi directorul general al Poştei Române Valentin Ştefan.

Potrivit Convenţiei, distribuirea către destinatari a cardurilor va fi făcută la domiciliile acestora, într-un termen de maximum cinci zile lucrătoare de la primirea acestora din partea emitenţilor autorizaţi, întreaga perioadă de valabilitate a convenţiei fiind de 18 luni de la semnarea documentului.

„Prin semnarea acestei convenţii, Poşta Română subliniază, încă o dată, rolul strategic pe care îl are între instituţiile statului român, realizând legăturile dintre acestea şi cetăţeni. Mă bucură faptul că rămânem la acelaşi nivel de încredere pentru Executivul României, prin desfăşurarea acestui program extraordinar de important pentru segmentul populaţiei care are atâta nevoie de sprijin în această perioadă grea, marcată de criza economică”, a declarat Valentin Ştefan, directorul general al Poştei Române.

Aproximativ trei milioane de persoane din categorii vulnerabile urmează să primească cardurile emise pentru programul temporar „Sprijin pentru România”, care are alocat un buget de 3,1 miliarde lei, prin bugetul MIPE şi din fonduri europene nerambursabile.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Ioan Boloş, a semnat contractele pentru emiterea cardurilor necesare pentru plata ajutoarelor sociale în valoare de 250 lei, acordate persoanelor defavorizate. Câştigătorii achiziţiei directe realizate de MIPE sunt Edenred, Sodexo şi UpRomania.

Banii, oferiţi în patru tranşe până la sfârşitul acestui an, vor putea fi folosiţi pentru cumpărarea de produse alimentare de bază şi/sau pentru asigurarea de mese calde.

Cine va beneficia de vouchere

Pe partea socială, programul „Sprijin pentru România” prevede acordarea unor vouchere de 50 de euro pentru achiziţionarea alimentelor de bază, de la 1 iunie, fiind acordate o dată la două luni pentru:

  • familiile cu cel puţin doi copii sau monoparentale, cu venit mai mic de 600 de lei/lună;
  • pensionari cu venit mai mic de 1.500 de lei/lună;
  • persoanele cu venit minim garantat;
  • persoanele cu dizabilităţi.