Dacian Cioloș: nu sunt rezultatele pe care USR PLUS le-a așteptat

Dacian Cioloș: nu sunt rezultatele pe care USR PLUS le-a așteptat

Dacian Cioloș consideră că rezultatele nu sunt cele așteptate de către partidul său și este nevoie să analizeze ce anume a supărat electoratul român.

Cu toate acestea nici el și nici Dan Barna nu au de gând să părăsească conducerea partidului, deși este evident că vina aparține celor doi:

„Rezultatele pe care le vedem nu sunt cele pe care le-am așteptat pentru România și, sincer, nu sunt cele pe care le-am așteptat pentru USR PLUS.

Ca să fie clar: responsabili nu sunt alegătorii.

Împreună cu colegii din USR PLUS trebuie să analizăm la rece și să înțelegem de ce prezența la vot a fost atât de scăzută.
Putem intui o parte dintre motive: de la alegerile desfășurate în plină pandemie la restricții cu privire la locul în care se poate vota care își au rădăcina în legea electorală.

Dar va trebui să discutăm și despre încrederea oamenilor în ofertele noastre electorale, despre motivarea lor în a ne încredința votul, despre greșelile pe care le-am făcut în ultimele luni.

Acum avem o responsabilitate mare față de guvernarea țării și de formarea rapidă a unei majorități solide reformiste în Parlament.

Obiectivul acum este să dăm României un guvern competent și capabil să producă reformele de care țara are atâta nevoie. Avem patru ani să vă convingem prin faptele noastre.”

 • CTP: PNL nu a dat afară într-un an niciun ministru incompetent

  CTP: PNL nu a dat afară într-un an niciun ministru incompetent

  Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 formarea noului guvern alcătuit din trei partide – PNL, USR-PLUS şi UDMR. Gazetarul scoate în evidenţă faptul că timp de un an, PNL nu a dat afară niciun ministru incompetent şi subliniază că în condiţiile în care executivul va fi „tricolor”, „practic trei guverne”, îndepărtarea unui demnitar care

 • Ei îi vor reprezenta pe clujeni în Parlament, în următorii 4 ani. Lista oficială a deputaților și senatorilor aleși la Cluj!

  Ei îi vor reprezenta pe clujeni în Parlament, în următorii 4 ani. Lista oficială a deputaților și senatorilor aleși la Cluj!

  14 parlamentari vor susţine pentru următorii patru ani, interesele clujenilor în legislativ. Joi a fost publicată de Biroul Electoral Central lista finală, după redistribuire. Pentru Camera Deputaţilor au obţinut mandate Radu Moisin, Sabin Sărmaş, Sorin Moldovan și Cristina Burciu (PNL), Oana Murariu, Viorel Băltăreţu, Radu Molnar (Alianța USR-Plus), Patriciu-Andrei Achimaş Cadariu (PSD), Csoma Botond (UDMR) și Ilie-Alin Coleşa (AUR).

 •  » Citește mai multe detalii pe www.60m.ro