Scandal uriaș în Champions League! Brigada de arbitri români, acuzată de rasism

Scandal uriaș în Champions League! Brigada de arbitri români, acuzată de rasism

Scandal monstru în Champions League! Brigada română care a condus marți seară partida PSG – Basaksehir este acuzată de rasism, după un incident petrecut în timpul meciului.

Echipele s-au retras la vestiare în semn de protest, după ce unul dintre oficialii români, Sebastian Colțescu i-ar fi indicat centralului Ovidiu Hațegan un reprezentant al clubului turc folosind apelativul ”ăla negru”.

Antrenorul asistent al lui Basaksehir, Pierre Webo, a primit un cartonaș roșu de la Ovidiu Hațegan, în minutul 16. Imediat după aceea, echipa din Turcia a refuzat să continue meciul pe fondul acuzațiilor de rasism.

Remarca a fost auzită și a stârnit scandal pe stadion. Pierre Webo este un fost atacant camerunez, care s-ar fi plâns că a fost insultat de Colțescu.

Arbitri asistenţi la meciul desfășurat pe Parc des Princes sunt Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe, iar al patrulea oficial a fost nominalizat Sebastian Colţescu, autorul remarcii.

Dă-i la ăla-n negru galben, nu se poate așa ceva! Ăla de-acolo! Ăla negru de-acolo! Nu se poate așa ceva”, sunt cuvintele care au provocat scandalul.

Meciul dintre PSG și Bașakșehir se va relua astăzi, din minutul 14, cu o altă brigadă de arbitraj.

UEFA are cunoştinţă de un incident din meciul din Liga Campionilor din această seară, dintre PSG şi Istanbul Basaksehir şi va efectua o anchetă aprofundată. Rasismul şi discriminarea sub toate formele sale nu-şi au locul în fotbal”, a precizat UEFA, într-un comunicat de presă postat pe Twitter.

4. Referee: “that black guy, that black guy over there. This is unacceptable. The black there#SayNoToRacismpic.twitter.com/KKA9Ir7vzz

— Ceyhun Kuruoğlu (@Ceeyyhun) December 8, 2020

PSG v Basaksehir assistant referee allegedly said the „n-word” to a staff of Basaksehir pic.twitter.com/TIDp5vlyk1

— noobfcb (@noob_fcb) December 8, 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.