Iohannis anunță redeschiderea piețelor în acest weekend. Că vine ziua votului, așa-i?

Iohannis anunță redeschiderea piețelor în acest weekend. Că vine ziua votului, așa-i?

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri că a discutat cu experții și a decis împreună cu guvernul redeschiderea piețelor la interior. Acestea vor fi redeschise de la sfârșitul acestei săptămâni, în ziua votului sau în preajma acesteia.

Piața din municipiul Piatra-Neamț a fost închisă câteva zile, apoi deschisă după ce s-au decupat părți bune din pereți, lucru care îi face pe comercianți dar și pe cetățenii care intră în piață să înghețe de frig.

În alte orașe din țară piețele au fost cu totul închise, iar redeschiderea lor fix în weekendul cu alegerile parlamentare nu poate fi o simplă coincidență.

„Am putut să constatăm că, în ultimele săptămâni, numărul de persoane nou infectate în fiecare zi a scăzut semnificativ. (n.r.: au scăzut semnificativ testările!)

Da, este adevărat că în perioada sărbătorilor poate s-a testat un pic mai puțin. Totuși, scăderea este clară și dați-mi voie să vă spun, fiindcă și aici sunt tot felul de interpreți politici: această scădere se poate constata cam peste tot în Europa.

Deci, nu numai noi am luat măsurile juste, corecte, ci și alții, și această scădere nu este o întâmplare, nu este o „șurubare” la date, ci este o realitate în Europa și, din fericire, facem parte din țările unde se constată o reducere.

Asta fiind constată, am discutat aceste chestiuni cu experții, cu specialiștii, și am decis ca, de la sfârșitul acestei săptămâni, să fie redeschise piețele.

Asta este, cu siguranță, o veste bună și pentru producătorii care vor să vândă în piețe, dar și pentru românii care vor să-și facă provizii din timp pentru sărbătorile de iarnă.”, a declarat Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.