Această boală va ucide mai mulți oameni decât COVID-19. Avertismentul specialiștilor

Această boală va ucide mai mulți oameni decât COVID-19. Avertismentul specialiștilor

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a lansat un semnal de alarmă privind o boală care va provoca mai multe decese decât COVID-19.

Specialiștii spun că malaria va cauza mai multe decese decât COVID-19, iar acestea se vor produce în Africa subsahariana, scrie Reuters.

409.000 de oameni au murit la nivel mondial în 2019 din cauza malariei, iar cel mai multe victime au fost copii și bebeluși din zonele sărace ale Africii.

Pedro Alonso, directorul programului pentru combaterea malariei din cadrul OMS a declarat că este foarte probabil ca mortalitatea cauzată de malarie să fie mai mare decât cea provocată de COVID-19.

Boala poate fi contractată de 50% din populațita planetei, având în vedere că boala se transmite prin mușcătura de țânțar.

Un semnal de alarmă a fost tras și de Peter Sands, director executiv al Fondului Global pentru combaterea SIDa, Tuberculozei și Malariei. Acesta a spus că în prezent omenirea acordă prea puțină importanță unei boli care omoară peste 400.000 de oameni în fiecare an, concentrându-se doar asupra COVID-19.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.