Oamenii care au această grupă de sânge au un risc mai mic de a face COVID-19

Oamenii care au această grupă de sânge au un risc mai mic de a face COVID-19

Cercetătorii au analizat modul în care grupa sanguină influențează reacția organismului la COVID.

În cadrul unui studiu, cercetătorii de la Institute for Clinical Evaluative Sciences din Toronto au analizat mostre de sânge și probe nazofaringiene de la peste 225.000 de persoane.

Dintre aceștia, peste 36,3% aveau grupa de sânge A, 4,5% grupa AB, 14,9% grupa B și peste 44,3% grupa 0.

În urma analizei, oamenii de știință au observat că persoanele care aveau grupa de sânge AB aveau cel mai mare risc de infecție cu noul coronavirus.

În schimb, cel mai mic risc de infecție a fost observat la persoanele cu grupa 0 și în special la cei cu grupa 0 și Rh negativ.

Dintre subiecții analizați, s-au înregistrat 1.328 de cazuri grave de COVID și decese, ponderea cea mai mare înregistrându-se în rândul celor care aveau grupele de sânge AB și B și Rh pozitiv.

În concluzie, persoanele care au anumite grupe de sânge au un risc mai redus de infectare sau de deces în cazul îmbolnăvirii de COVID.

Cel mai risc este la grupa 0, urmată de grupa A, B și AB. De asemenea, cei care au Rh negativ sunt mult mai protejați decât cei care au Rh pozitiv, indiferent de grupa sanguină.

Studiul realizat de experții canadieni și publicat în revista Annals of Internal Medicine confirmă astfel o cercetare similară realizată în China. Potrivit acesteia, persoanele care au grupa de sânge 0 au un risc mai scăzut de a se îmbolnăvi de COVID.


Urmărește emisiunile tale preferate pe ProTv Plus:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.