Experiment surprinzător: o formă de viață a supraviețuit timp de un an în vidul din spațiu 

Experiment surprinzător: o formă de viață a supraviețuit timp de un an în vidul din spațiu 

În cadrul unui experiment, astronauții de pe Stația Spațială Internațională au vrut să vadă dacă este posibilă supraviețuirea unui microorganism în vidul cosmic.

Experimentul a inclus plasarea unei bacterii pe o platformă specială, în afara ISS, expusă astfel la vidul și radiațiile din spațiul cosmic.

În mod surprinzător, cercetătorii au observat că specia testată, Deinococcus radiodurans, a supraviețuit în aceste condiții timp de un an.

În această perioadă, bacteria a fost expusă la radiații mortale, gravitație zero și temperaturi sub nivelul înghețului și peste nivelul de fierbere.

Bacteria a rezistat și era încă vie, dar a suferit anumite modificări: pe suprafața ei apăruseră mici vezicule care demonstrau mecanismele de reparare celulară, dar și prezența unor proteine în plus.

Concluzia experimentului este cât se poate de interesantă: microorganismele de acest fel ar putea rezista în călătorii îndelungate prin spațiu și astfel ar putea ajunge pe diferite planete, scrie Live Science.


 


Urmărește emisiunile tale preferate pe ProTv Plus:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Releated

Purtarea măștilor de protecție reduce semnificativ răspândirea infecției cu SARS-CoV-2

Purtarea măștilor de protecție reduce semnificativ răspândirea infecției cu SARS-CoV-2

Noi cercetări realizate la o universitate canadiană arată că purtarea măștii de protecție poate avea un impact semnificativ asupra răspândirii virusului care provoacă boala COVID-19. Un nou studiu realizat de cercetătorii de la universitatea canadiană Simon Fraser a găsit dovezi clare că purtarea unei măști de protecție poate conta foarte mult la împiedicarea răspândirii noului […]

WMF, tradiție germană din 1853

WMF, tradiție germană din 1853

Atunci când tradiția întâlnește inovația De mai bine de 165 de ani, WMF susține importanța calității și excelența din orice bucătărie. În fiecare zi, peste 100 milioane de oameni din întreaga lume folosesc produsele WMF pentru a găti și servi cele mai bune preparate în propriile locuințe. Aspectul remarcabil și funcționalitatea complexă a produselor, transformă […]