Document oficial al Guvernului: 1.000.000 de copii nu au avut acces la educație în aceste luni

Document oficial al Guvernului: 1.000.000 de copii nu au avut acces la educație în aceste luni

Guvernul recunoaște: “Aproape un milion de copii”, adică unul din trei elevi din România, nu au avut acces la educație timp de mai multe luni, după decizia de închidere a școlilor, potrivit documentului Planul Național de Reziliență și Redresare.

Cei de la edupedu.ro au consultat un document de lucru al Guvernului, care urmează să fie prezentat Comisiei Europene în negocierea proiectelor propuse spre finanțare din fondul special NextGeneration EU, care alocă României 30,4 miliarde de euro.

La capitolul Digitalizare din document, Guvernul descrie situația actuală a Educației din România și subliniază că din cauza închiderii școlilor, fiindcă lipsește infrastructura de bază, peste 1 milion de copii nu au avut acces la Educație în ultimele luni.

“Ca răspuns la criza generată de pandemia de Covid19 școlile au fost închise. Aproape 1 milion de copii, reprezentând 32% dintre elevii români, nu au avut acces la educație timp de mai multe luni, din cauza accesului scăzut la infrastructura de bază.

Ca urmare au fost luate o serie de măsuri necesare pentru a sprijini procesul educațional prin achiziția de echipamente IT în cadrul POC, precum și a altor echipamente/dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediul on-line pentru 400.000 elevi și studenți”

Este pentru prima dată când Guvernul României publică într-un document numărul real al elevilor afectați de închiderea școlilor și de lipsa de instrumente pentru școala online. Argumentul este folosit pentru justificarea nevoilor de investiții în digitalizarea Educației.

De fiecare dată în comunicarea publică toți oficialii guvernamentali au vorbit doar despre 250.000 de elevi care nu aveau dispozitive și pentru care au fost cumpărate tablete. Aceste tablete încă sunt în curs de livrare, potrivit Ministerului Educației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Releated

Liceul Tehnologic ”Cezar Nicolau”, din nou pe harta Europei, la cel mai înalt nivel Erasmus! – Jurnalul de Ilfov

Liceul Tehnologic ”Cezar Nicolau”, din nou pe harta Europei, la cel mai înalt nivel Erasmus! – Jurnalul de Ilfov

⬤ O fundație din România, un liceu tehnologic și o companie de construcții sunt membri ai Platformei Europene pentru Ecologizare Urbană Alături de parteneri din Danemarca, Olanda, Finlanda, Spania și Cehia, din Platforma Europeană pentru Ecologizare Urbană vor face parte și Fundația WorldSkills România, Liceul Tehnologic ”Cezar Nicolau”, din Brănești, precum și compania Terano Construct. […]

Iaşi – două recorduri mondiale oficiale. Sarmalele și perele ne-au făcut celebri în lume

Iaşi – două recorduri mondiale oficiale. Sarmalele și perele ne-au făcut celebri în lume

Două recorduri mondiale au fost recent atribuite Iaşului de către cunoscuta asociaţie internaţională „World Record Academy”. Este vorba de cel mai vechi pom fructifer aflat încă pe rod, precum şi de cele mai multe sarmale servite vreodată în lume. În primul caz, pomul avut în vedere este „Părul lui Sticea” din comuna ieşeană Ciohorăni, vechi […]