Descoperire inedită! O planetă similară Pământului călătorește prin spațiu

Descoperire inedită! O planetă similară Pământului călătorește prin spațiu

Planeta nu a fost atrasă pe orbita unei stele, de aceea se deplasează prin spațiul cosmic cu o viteză uriașă.

Astronomii din Polonia și Statele Unite au identificat un tip deosebit de planetă, o categorie aparte din clasa „planetelor călătoare”, care nu fac parte dintr-un sistem solar.

Cele mai multe planete de acest fel descoperite până acum au dimensiuni foarte mari, făcând parte din clasa gigantelor gazoase, cum este și Jupiter. Aceasta însă are dimensiuni similare Terrei și este probabil o planetă telurică, nu gazoasă.

Planeta a fost descoperită cu ajutorul Observatorului Las Campanas din Chile și actuala ei traiectorie trece prin zona centrală a galaxiei noastre (în timp ce sistemul nostru solar se află la marginea galaxiei).

Cercetătorii precizează că și aceste planete călătoare se formează probabil tot în apropierea unei stele, dar sunt aruncate apoi în afara sistemului solar de forța gravitațională a obiectelor mai grele, care iau naștere în jurul lor.

Descoperirea a fost publicată în revista de specialitate Astrophysical Journal Letters.


Urmărește emisiunile tale preferate pe ProTv Plus:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Releated

INSP: în ce condiții asimptomaticii pot transmite SARS-CoV-2, chiar dacă poartă mască?

INSP: în ce condiții asimptomaticii pot transmite SARS-CoV-2, chiar dacă poartă mască?

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a realizat mai multe grafice care ilustrează riscul transmiterii SARS-CoV-2 de la persoane testate pozitiv, dar asimptomatice, în funcție de locul în care se află, de acțiunile efectuate și de durata contactului cu alte persoane. Nu doar persoanele infectate care nu poartă mască pot transmite noul coronavirus celor din […]