Ce pregătește Primăria Cluj-Napoca pentru viitor? Cîmpean: „Proiecte de regenerare urbană, parcuri, spații verzi”

Ce pregătește Primăria Cluj-Napoca pentru viitor? Cîmpean: „Proiecte de regenerare urbană, parcuri, spații verzi”

Primăria Cluj-Napoca își propune pentru următorii ani mai multe proiecte prin care să extindă spațiile verzi și să reducă poluarea.

Ovidiu Cîmpean, director al Direcției de Dezvoltare Locală în cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca a vorbit la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre exercițiul financiar 2021-2027 și accesarea fondurilor europene.

„Liniile de finanțare, direcțiile sunt destul de clare, în principiu respectă ce s-a finanțat și în programul 2014-2020. De la proiecte de regenerare urbană, de eficiență energetică a clădirilor publice sau a clădirilor rezidențiale și aici Președintele Comisiei Europene a lansat programul Renovation Wave, care își propune să eficientizeze energetic clădirile publice sau clădirile rezidențiale. Acestea fiind responsabile de aproape 40% din emisiile de dioxid de carbon.

Deci practic lupta împotriva poluării și aici vor fi proiecte importante finanțate și în domeniul mobilității urbane sustenabile, deci acel program Walkable City va fi finanțat în mare parte din fonduri europene. Așa cum am mai spus, vor fi proiecte de regenerare urbană, parcuri, spații verzi noi etc. Deci cam astea ar fi direcțiile”, a declarat la ZIUA LIVE, Directorul de Dezvoltare Locală din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Totodată, Ovidiu Cîmpean este candidat din partea PNL pentru Camera Deputaților (poziția a 5-a) la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

„Sigur, sper că clujenii îmi vor acorda încrederea în Parlamentul României în calitate de Deputat. Toate aceste proiecte vor avea nevoie de susținere de la nivel național și sunt sigur că odată ajuns acolo îmi voi păstra energia și entuziasmul.

„Cred că la Primăria Cluj-Napoca este o echipă performantă, coordonată de domnul Primar Emil Boc și aceste proiecte vor fi continuate. Programul Clujul Verde este un program ambițios și ne propunem să organizăm peste 140 hectare de spații verzi noi în cartiere. Toate aceste proiecte sunt bine pregătite și își vor urma cursul firesc”, a mai precizat Cîmpean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Releated

66 de MORȚI de COVID, într-o săptămână, la Constanța

66 de MORȚI de COVID, într-o săptămână, la Constanța

66 de constănțeni au decedat în săptămâna 16 – 22 noiembrie, la Constanța, din cauza coronavirusului. Dintre acestea, doar două persoane nu au avut comorbidități. Printre cele mai întâlnite afecţiuni care, împreună cu coronavirusul, au cauzat decesul se numără hipertensiunea arterială, diabetul zaharat, obezitatea, insuficienţa cardiacă şi insuficienţa respiratorie. În ultima perioadă, în România a […]

COVID-19 – Marea Britanie impune noi reguli de carantinare pentru persoanele care sosesc în țară

COVID-19 – Marea Britanie impune noi reguli de carantinare pentru persoanele care sosesc în țară

Marea Britanie impune noi reguli de carantinare pentru persoanele care sosesc în țară: călătorii pot părăsi carantina obligatorie mai repede, dacă prezintă un test COVID-19 negativ. Testul se plătește și se poate face cel mai devreme la cinci zile de la intrarea în țară, notează BBC, conform stiripesurse.ro. Noua regulă va intra în vigoare pe […]