Alungat de părinți pentru că este gay, un adolescent trăiește pe străzi, în Anglia

Alungat de părinți pentru că este gay, un adolescent trăiește pe străzi, în Anglia

Un adolescent român trăiește pe străzi, în Anglia, după ce părinții l-au dat afară din casă, la Iași, atunci când au aflat că e gay, scrie ”I News”, cotidian care apare la Londra, editat de Daily Mail. Ionuț a rămas fără job în timpul pandemiei, dar spune că nu ia în calcul varianta de a se întoarce acasă.

Un adolescent român fără adăpost, care și-a pierdut locul de muncă în timpul pandemiei de coronavirus, solicită asistență pentru a găsi un loc unde să stea. John Ionuț Mocanu are 19 ani și și-a pierdut slujba pe care o avea într-o cofetărie din Nottingham, în aprilie, când a explodat pandemia de coronavirus, informează libertatea.ro.

De atunci, a dormit în parcări, pe canapelele din casele unor cunoscuți, sau a făcut apel la bunăvoința străinilor, în căutarea unui loc sigur în care să stea. L-au scos din casă când a aflat că e gay Ionuț a ajuns în Anglia acum 18 luni, pentru a începe o nouă viață.

Părinții lui l-au dat afară din casa familiei din Iași, după ce au descoperit că băiatul e gay. El spune, pentru sursa citată, că viața în Anglia a fost „mult mai bună, dar nu a fost ușoară”.

Românul a contactat 29 de organizații caritabile pentru asistență, dar, în afară de o organizație caritabilă care i-a oferit bonuri de mâncare, n-a avut șansa să găsească ajutor. Deoarece nu este angajat și, prin urmare, „activ din punct de vedere economic”, nu poate solicita credit universal sau altă asistență guvernamentală.

M-am dus din ușă în ușă la baruri, magazine, cafenele și restaurante pentru a cere o slujbă, iar apoi m-au angajat la cofetărie. La începutul izbucnirii pandemiei, angajatorul meu a anunțat că vor rămâne doar cu personal calificat, așa că am fost concediat. Când s-a întâmplat asta, am știut că nu-mi voi mai putea permite să plătesc chirie”, a declarat tânărul.

Au urmat luni în șir de chinuri și momente de deznădejde: „Am petrecut o săptămână dormind pe străzi, într-o parcare. Am contactat organizații caritabile pentru persoanele fără adăpost și mi-au oferit niște alimente și mi-au vorbit prin apel video, dar nu au putut face altceva. Am plâns și am tot plâns, pentru că eram într-un impas atât de mare.”

O femeie i-a plătit o cameră la hotel, până pe 14 noiembrie. În cele șase luni de când a fost demis, Ionuț Mocanu a dormit pe unde a apucat și a găsit, la Londra: „Când au fost ridicate restricțiile, am rămas o perioadă cu unii dintre cunoscuții din Londra, în speranța că piața muncii va fi mai bună, dar a devenit foarte complicat totul, foarte repede.

Dar cunoscuții mei oricum s-au purtat urât, există o cultură a intimidării teribilă, nu era un loc prea bun în care să mai stau.

Citeşte întreaga ştire: Ionuț a fost dat afară din casă de părinți, la Iași, când au aflat că e gay. Adolescentul român se chinuie pe străzi, în Anglia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Releated

Iohannis apare, virusul dispare. Sărbătorirea Crăciunului – “imposibilă”, Alegerile – “fără îngrădiri”

Iohannis apare, virusul dispare. Sărbătorirea Crăciunului – “imposibilă”, Alegerile – “fără îngrădiri”

Președintele de la Cotroceni a prezentat, în cadrul unei noi conferințe, grafice prin care demonstrează că măsurile luate de autorități sunt bune pentru populație. Nu sunteți de acord? Atunci – știți vorba – trebuie să i-o spuneți lui Mutu! Conform lui Klaus Iohannis, rata de infectare a început să scadă. Alegerile bat la ușă așa […]