Extremele agriculturii, din Arad şi Caraş-Severin, în 2020

Extremele agriculturii, din Arad şi Caraş-Severin, în 2020

Recoltatul la floarea soarelui de pe cele aproape 40.000 de ha era finalizat în județul Arad, iar producția este mai slabă ca în 2019, din cauza secetei mari, dar fermierii speră să mai recupereze din pierderi, datorită prețului mai bun.

Martin Ion, directorul Direcţiei Agricole Judeţene Arad, a spus că, totuși cine a recoltat înainte după 25 august a prins un preț mai slab, de 1,40 lei -1,50 lei, dar după ce s-a terminat recoltatul, prețul a crescut la 1,90 lei -2.00 lei, la începutul lunii octombrie.

Fermierii speră să mai recupereze prin prețul de valorificare. Recoltatul la porumb ajunsese la 50% la jumătatea lunii octombrie, iar kilogramul se vindea cu 0,70%.

Suprafața propusă pentru semănat la grâu în 2020 se apropie de 100.000 de ha, din cele 350.000 de ha arabile din județ, și erau însămânțate în proporție de 50%. Ploile au mai blocat activitatea.

”Ne vom încadra în perioada optimă. Față de ceea ce am învățat noi în urmă cu câțiva zeci de ani, acum, epoca optimă de semănat s-a mai decalat, datorită iernilor care aproape că nu mai sunt. Au fost fermieri în Arad care au finalizat semănatul și la sfârșitul lunii noiembrie și tot au avut producții foarte bune.

În concluzie, anul 2019 -2020 a fost mulțumitor din punct de vedere financiar. Sigur că au fost producții mai scăzute ca anul trecut la cerealele păioase, din cauza secetei care a bântuit și județul nostru.

Datorită ploilor din luna octombrie, există umiditate în pământ și va exista o răsărire bună pentru grâu. La rapiță sunt diferențe. Sunt vetre unde plantele sunt de 10 -15 cm, iar pe altele acum răsar.

Nu au avut umiditate. Rapița a fost semănată după 25 august,

 » sursa: ziuadevest.ro

Releated

Iohannis apare, virusul dispare. Sărbătorirea Crăciunului – “imposibilă”, Alegerile – “fără îngrădiri”

Iohannis apare, virusul dispare. Sărbătorirea Crăciunului – “imposibilă”, Alegerile – “fără îngrădiri”

Președintele de la Cotroceni a prezentat, în cadrul unei noi conferințe, grafice prin care demonstrează că măsurile luate de autorități sunt bune pentru populație. Nu sunteți de acord? Atunci – știți vorba – trebuie să i-o spuneți lui Mutu! Conform lui Klaus Iohannis, rata de infectare a început să scadă. Alegerile bat la ușă așa […]

CONSTANȚA. Jandarmeria a amendat AUR-ul lui George Simion pentru că așa au vrut reporterii Antena3

Prezenți ieri la Constanța în susținerea avocatului Diana Șoșoacă, membrii AUR Constanța au fost amendați de către Jandarmeria Română. Abuzul a fost comis la instigarea unui reporter Antena 3, deranjat de faptul că în apropierea tribunalului se aflau români patrioți cu steagul tricolor. Cei prezenți era în desfășurarea unei acțiuni electorale de informare, fapt permis […]