Profesori din Craiova predau lecţii online de la şcoală – GAZETA de SUD

Profesori din Craiova predau lecţii online de la şcoală – GAZETA de SUD

La o unitate şcolară din Craiova sunt cadre didactice care transmit lecţiile online din sălile de clasă. Managerul unităţii şcolare spune că această metodă este folosită în general de cadre didactice care predau ştiinţe exacte şi care au nevoie şi de tablă pentru a preda.

Unitatea școlară la care profesorii predau online din sălile de clasă, în această perioadă în care toate școlile din Craiova sunt în scenariul roșu, este Colegiul Național Pedagogic ”Ștefan Velovan”. Managerul spune că vin la școală dascălii care acasă nu au tot ce au nevoie pentru a-și desfășura orele de curs.

”Pentru scenariul roșu în care ne aflăm am dotat fiecare clasă cu calculator şi internet. Avem şi colegi care vin direct la şcoală, în clase pentru a preda onlie. Sunt profesori de discipline diferite. Sunt profesori de limba şi literatura română dar și şi de matematică și alte științe exacte. Vin la școală în special cadre didactice care au nevoie şi de tablă pentru a scrie ceea ce predau. Avem însă și profesori de educație fizică și sport care predau de la școală. Elevii intră online. Cei care nu participă la lecţiile online primesc absenţe”, a precizat Adrian Stroe, managerul Colegiului Național Pedagogic ”Ștefan Velovan” din Craiova.

Conducerea unității școlare spune că nu are în evidențe elevi care nu au posibilitatea de a intra online. Unitatea școlară a solicitat însă tablete pentru majoritatea elevilor.

„Am făcut demersuri pentru a primi 1.763 tablete pentru elevi. Nu au fost incluşi copiii de la grădiniţe”, a mai spus managerul Colegiului Naţional Pedagogic „Ştefan Velovan” din Craiova.

În Craiova, elevii vor învăța în scenariul roșu până pe data de 3 noiembrie. În această săptămână sunt în vacanță elevii de la învățământul primar și preșcolarii.

ȘTIRI VIDEO GdS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Releated

Fermierii de la Bio Carpathia deschid un magazin mobil la Brașov/ „Testăm conceptul la noi acasă, după care ne putem extinde regional” – Biz Brasov

Fermierii de la Bio Carpathia deschid un magazin mobil la Brașov/ „Testăm conceptul la noi acasă, după care ne putem extinde regional” – Biz Brasov

Cooperativa agricolă Bio Carpa­thia, formată din 22 de fermieri care produc lapte, carne, fructe, legume şi miere, îşi pro­pune să dez­volte o re­ţea pro­prie de ma­g­azine cu produse bio, după ce „am bătut la uşile tuturor retailerilor şi în afară de Carrefour, nu am reuşit să intrăm nicăieri“. Astfel, ei au regândit desfacere producţiei şi […]