Papa Francisc va fi „omul anului” pentru comunitatea LGBT:  „Homosexualii au dreptul la o familie. Sunt în favoarea uniunilor civile”

Papa Francisc va fi „omul anului” pentru comunitatea LGBT: „Homosexualii au dreptul la o familie. Sunt în favoarea uniunilor civile”

„Homosexualii au dreptul la o familie. Sunt în favoarea uniunilor civile”. Acestea sunt cuvintele, fără precedent, ale Papei Francisc dintr-un documentar regizat de Evgeny Afineevsky, care va fi lansat miercuri la Festivalul de Film de la Roma.

„Homosexuali – susține Pontiful – au dreptul să fie într-o familie. Sunt copii ai lui Dumnezeu și au dreptul la o familie. Nimeni nu ar trebui să fie ostracizat sau nefericit din cauza asta. Ceea ce trebuie să creăm este o lege privind uniunile civile. În acest fel, acestea ar fi acoperite legal. Am luptat pentru asta”.

Conform presei italiene, în documentarul intitulat „Francisc” există și un apel telefonic al Papei către un cuplu de homosexuali, cu trei copii mici, ca răspuns la o scrisoare trimisă de aceștia, în care își manifestau jena de-și aduce copiii în parohie. Bergoglio  îl sfătuiește pe Rubera să aducă copiii în parohie și să ignore prejudecățile. În plus, pelicula conține și mărturia homosexualului chilian Juan Carlos Cruz, victimă a abuzurilor sexuale ale unui preot.

„Când l-am întâlnit pe Papa Francisc mi-a spus cât de rău îi pare pentru ce s-a întâmplat. „Juan, Dumnezeu te-a făcut gay și El te iubește oricum. Dumnezeu te iubește și Papa te iubește”, a spus chilianul prezent la lansarea documentarului, alături de regizor.

Afirmațiile sale vor aprinde lumea catolică, așa cum s-a întâmplat în 2013, când Revista pro-LGBTQ The Advocate l-a numit pe suveranul pontif persoana anului 2013. După o declarație la fel de controversată: „Dacă cineva este gay și îl caută pe Domnul și are bunăvoință, cine sunt eu să îl judec?”

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro

Releated

Investițiile în Chiojdeni continuă în guvernarea PNL | Jurnal de Vrancea – Stiri din Vrancea si Focsani

Investițiile în Chiojdeni continuă în guvernarea PNL | Jurnal de Vrancea – Stiri din Vrancea si Focsani

Comuna Chiojdeni va beneficia în următorii 4 ani de investiții, pentru dezvoltarea zonei. Primarul liberal Constantin Grigore vrea ca în mandatul nou început să investească în modernizarea centrului civic al comunei dar și să construiască o sală  de sport în comuna Chiojdeni. „Vreau  să îmi respect promisiunile făcute cetățenilor în campania electorală. Avem proiecte aflate […]

Rugăciunea ”Tatăl Nostru” se modifică, începând de duminică. Ce verset se schimbă

Rugăciunea ”Tatăl Nostru” se modifică, începând de duminică. Ce verset se schimbă

Rugăciunea Tatăl Nostru a fost rostită ultima dată așa cum o cunoaștem dintotdeauna, duminică, 22 noiembrie, în slujbele catolice. Din 29 noiembrie, prima duminică a noului an liturgic după ritul roman sau latin, din cea mai celebră rugăciune din lume este eliminat versetul „nu ne duce în ispită”, care devine ”nu ne abandona ispitei”, informează […]