EXCLUSIV. Libertatea de a fi român judecată de Curtea de Apel Târgu Mureș. Mihai Târnoveanu ne explică pentru ce e chemat la proces de o organizație autonomistă maghiară

EXCLUSIV. Libertatea de a fi român judecată de Curtea de Apel Târgu Mureș. Mihai Târnoveanu ne explică pentru ce e chemat la proces de o organizație autonomistă maghiară

Libertatea de a fi Român are proces

Joi, 22 octombrie,
președintele Asociației Calea Neamului, dr. Mihai Tîrnoveanu, cunoscut
pentru activitatea sa de ajutorare a comunității românești din Harghita
Covasna și Mureș, este chemat din nou la Curtea de Apel Târgu Mureș, ca
urmare a unei plângeri făcute de o organizație maghiară autonomistă. Anus Zsolt, președintele reclamagiu al Fundației care a introdus acțiunea contra lui Mihai Tîrnoveanu la CNCD și apoi la instanța din Târgu Mureș, face parte din “Consiliul Național Secuiesc”.

Același individ este nici mai mult nici mai puțin decât unul dintre susținătorii celor doi maghiari extremiști care au vrut să arunce în aer în 2015, la Târgu Secuiesc, chiar copiii veniți la un spectacol al Asociației Calea Neamului de Ziua Națională. În timp ce ofițerii SRI și DIICOT au reușit dezamorsarea dispozitivelor explozive și arestarea celor doi, care au fost condamnați ulterior la închisoare pentru TERORISM, Anus Zsolt a militat pentru eliberarea lor.

Plângerea aberantă luată în seamă pe banii noștri și timpul magistraților – care cu siguranță ar trebui să aibă mai curând vreme de judecat cazurile de corupție și trădare de prin toată România – include și solictarea dementă de a fi judecat Mihai Tîrnoveanu pentru că a citat din Mihai Eminescu pe Facebook! Este vorba de faimosul articol al tânărului jurnalist Mihai Eminescu ECHILIBRUL, publicat la Budapesta, și în care marele simbol al României descrie cu amănunțime caracteristicile principale ale poporului vecin și nu prea prieten, dacă e să luăm în seamă pretențiile zgubilitice ale lui Viktor Orban. După cum se vede, agitații reprezentanți ai poporul ungar nici azi nu și-au găsit echilibrul.

L-am
rugat pe inimosul membru activ al societății civile românești să ne
redea, în exclusivitate pentru cititorii ActiveNews, miza acestui
proces. Iată înregistrarea, pe care vă invităm să o ascultați cu mare atenție:

O parte dintre aceste probleme au fost înfățișate și în articolul nostru ABERANT! Mihai Eminescu judecat împreună cu
Mihai Tîrnoveanu la Curtea de Apel Târgu Mureș, pentru “naționalism”,
după o postare pe Facebook

Mai mulți români s-au coalizat și au constituit un Grup de solidaritate pe Facebook anunțând că vor fi alături de Mihai Tîrnoveanu, joi, în orașul în care, în perioada turbulentă a anilor ’90, medicul și-a urmat studiile și unde s-a remarcat în cadrul Ligii Studenților din UMF Târgu Mureș. Iată cum sună apelul lor:

“Mergem cu Mihai Târnoveanu la Procesul Libertății de a fi Român!

Joi, 22 oct. Curtea de Apel Târgu-Mureș, ora 12.00.

Nu
pentru un om, ci pentru o cauză. Să putem vorbi și acționa românește în
propria noastră țară. Anul trecut l-a reclamat la CNCD o fundație
maghiară din Harghita, la cererea acesteia, acum Curtea de Apel judecă
pe fond acest dosar. Sunt judecate acțiunile lui și 14 texte scrise pe
FB.

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro

Releated