Conduita societăților și brokerilor de asigurare, în vizorul Autorității de Supraveghere Financiară

Conduita societăților și brokerilor de asigurare, în vizorul Autorității de Supraveghere Financiară

Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.) este prima autoritate de supraveghere europeană care derulează în parteneriat cu EIOPA și Comisia Europeană un proiect de asistență tehnică privind consolidarea funcției de supraveghere a conduitei pe piața de asigurări din România.

Societățile și intermediarii în asigurări vor fi supravegheați și controlați în viitor, din punct de vedere al conduitei, în baza unor proceduri și ghiduri complexe, ce vor fi elaborate de experți din cadrul Autorității de Supraveghere Financiară și din cadrul Autorității Europene pentru Asigurări și Pensii Ocupaționale (EIOPA).

Proiectul „Asistență tehnică privind consolidarea funcției A.S.F. de supraveghere a conduitei pe piața de asigurări din România”, derulat de A.S.F., EIOPA și CE a presupus, într-o primă fază, elaborarea unui manual de supraveghere a conduitei în domeniul asigurărilor. Etapa de implementare a proiectul, care va fi gestionată de A.S.F. cu suportul experților EIOPA, vizează elaborarea unui set de proceduri și ghiduri, în baza căruia se vor desfășura activitățile de supraveghere și control pe aria de conduită asupra entităților care activează în piața asigurărilor. 

În cadrul procesului de implementare a proiectului va fi elaborat și un ghid ce va conține informații generale privind factorii generatori de risc de conduită și tipologia acestor riscuri pe parcursul ciclului de viață al produselor de asigurare, care fi adresat entităților supravegheate de către A.S.F.

Administrarea corectă a riscurilor

Pentru o supraveghere eficientă, din punct de vedere al conduitei, este necesară detectarea și gestionarea timpurie a riscurilor și abordarea integrată a întregului proces. Acestea au fost de altfel și premisele de la care a plecat creionarea obiectivelor proiectului de asistență tehnică derulat de către A.S.F., EIOPA și CE.

De asemenea, este foarte important ca riscurile de conduită să fie administrate corect astfel încât să fie asigurată creșterea gradului de profesionalism și a încrederii clienților în sectorul asigurărilor,

 » sursa: ziuadevest.ro

Releated

Papa Francisc va fi „omul anului” pentru comunitatea LGBT:  „Homosexualii au dreptul la o familie. Sunt în favoarea uniunilor civile”

Papa Francisc va fi „omul anului” pentru comunitatea LGBT: „Homosexualii au dreptul la o familie. Sunt în favoarea uniunilor civile”

„Homosexualii au dreptul la o familie. Sunt în favoarea uniunilor civile”. Acestea sunt cuvintele, fără precedent, ale Papei Francisc dintr-un documentar regizat de Evgeny Afineevsky, care va fi lansat miercuri la Festivalul de Film de la Roma. „Homosexuali – susține Pontiful – au dreptul să fie într-o familie. Sunt copii ai lui Dumnezeu și au […]