Piața Universității 1990 pe urmele Părintelui Justin: Dublu eveniment cultural la Iași, prin lansarea cărții de interviuri cu părintele Justin Pârvu și vernisajul expoziției de fotografie în aer liber „Piața Universității 1990 – 30 de ani”

Piața Universității 1990 pe urmele Părintelui Justin: Dublu eveniment cultural la Iași, prin lansarea cărții de interviuri cu părintele Justin Pârvu și vernisajul expoziției de fotografie în aer liber „Piața Universității 1990 – 30 de ani”

Seniorii Ligii Studenților au fost prezenți marți, 13 octombrie, orele 16:00, la Muzeul Unirii din Iași, la un dublu eveniment cultural: lansarea cărții jurnalistului Victor Roncea de convorbiri cu Părintele Justin Pârvu – „De nu ne vom păzi ortodoxia, ne vom pierde și neamul” – și vernisajul Expoziției de fotografie în aer liber „Piața Universității 1990 – 30 de ani”, cu imagini documentare realizate de fotograful Nic Hanu, fost președinte al Asociației Artiștilor Fotografi din România, regizorul Pascal Ilie Virgil și foto-jurnalistul Victor Roncea, în perioada Fenomenului Piața Universității din București, încheiat cu mineriada din 13-15 iunie 1990.

Evenimentele au fost inspirat grupate împreună sub titlul lansării „Piața Universității 1990 pe urmele Părintelui Justin”, pentru că marele duhovnic de la Petru Vodă vorbește în carte și de idealurile tinerilor anticomuniști din 1989 -1990, mulți din Liga Studenților, dintre care nu puțini încearcă să-i meargă pe urme.

În cadrul întâlnirii culturale au luat cuvântul Monahia Iustina Bujor, Arhimandritul Hariton Negrea, Preotul Cezar Țăbârnă, dr. Corneliu Ciucanu (amfitrion), Dan Borș de la Liga Studentilor din Iașii anilor 1990, Silvian Emanuel Man.

PĂRINTELE IUSTIN NE SPUNEA DESPRE VREMURILE CE VOR VENI, DAR NE INSUFLA ȘI CURAJUL DE A LE ÎNFRUNTA 

Monahia Iustina Bujor, stareța Mănăstirii Paltin – Petru Vodă și ucenică a părintelui Iustin, a descris darul profeției și al intuiției cu care acesta era înzestrat, dar și extraordinara capacitate de a le insufla curaj celor care îi căutau sfatul. 

„De multe ori la părintele Iustin intrau oameni care veneau să ceară binecuvântare pentru ca unul dintre copiii lor să meargă să se facă jandarm, Părintele Iustin le zicea: Măi, nu-i dau binecuvântare, pentru că va veni clipa când va trebui să lupte contra propriului său popor! Și se pare că aceste momente încep să apară din ce în ce mai des în viața noastră. Când noi știm foarte bine că un lucru nu este după Dumnezeu și îți încalcă libertatea, la care părintele Iustin ținea extraordinar de mult, și vor trebui încet-încet să se așeze ca un zid în fața noastră acești copii, care probabil că gândesc în alt fel, dar trebuie să-și facă datoria. Vedeți că părintele Iustin avea o intuiție pe care puțini o aveau, nu mai zic de darul profeției, dar acesta era un dar al intuiției, să vadă ce se va desfășura mai departe în această societate: vedea cu zeci de ani înainte ce va fi, în ce direcție o vom lua. De aceea, de multe ori ne spunea: vor veni vremuri grele, se vor da legi anticreștine, ne vor îngrădi, ne vor pune ca într-un mare lagăr sau ca într-o nouă dictatură. Și noi, atunci, îl aprobam pe părintele Iustin, dar acum începem să trăim pas cu pas ceea ce spunea el. Dar ce era foarte important la părintele Iustin e că atunci când toată lumea deznădăjduia, el era cel care ne dădea curaj și ne făcea să mergem mai departe,

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro

Releated

Tătaru: Susţinem ca personalul din spitale să fie remunerat după aceeaşi grilă de salarizare şi anul viitor

Tătaru: Susţinem ca personalul din spitale să fie remunerat după aceeaşi grilă de salarizare şi anul viitor

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat joi că susţine ca anul viitor întregul personal din spitalele publice să fie remunerat după aceeaşi grilă de salarizare. Nelu Tătaru “Dorim să facem ordine în sistem şi să avem o echitate a salariilor pentru toate categoriile de personal. Susţinem ca anul viitor întregul personal din spitalele publice să […]