30 de bebeluși au murit pe o listă de așteptare. Strigătul de ajutor al unui medic s-a lăsat cu controale ©

30 de bebeluși au murit pe o listă de așteptare. Strigătul de ajutor al unui medic s-a lăsat cu controale ©

Inspecţia Sanitară de Stat şi Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii au început de miercuri, 14 octombrie, o acţiune de evaluare a modului de gestionare a activităţii la nivelul Spitalului „Marie Curie”, inclusiv la Secţia ATI, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Oana Grigore.

Măsura vine ca urmare a informației că 30 de bebeluși au murit în ultimul an, fiind pe o listă de așteptare, pentru că medicii de la „Marie Curie” din București nu au avut cu ce să îi trateze. Semnalul de alarmă a fost tras de medicul Cătălin Cârstoveanu.

„Este clar, sunt știute de foartă multă vreme, dar este foarte bine că un corp de control sau domnul ministru, dacă vine personal, cred că va înțelege mai bine lucrurile cum sunt, care nu sunt de azi, de ieri, sunt de multă vreme și sunt semnalate. În momentul acesta avem încărcare pacienți 110 la sută. Acum a venit unul în UPU foarte critic și n-avem unde să-l punem și a trebuit să facem ceva de urgență. Și ne mai vine încă unul de la Iași peste cei 110 la sută grad de internare”, a declarat medicul Cătălin Cîrstoveanu, miercuri, la Digi24.

„Există document oficial la Ministerul Sănătății în care se atestă. Sunt peste 150 de morți la nivelul 2. Un alt număr de pacienți, la nivelul 3, mor fără să primească îngrijirea corespunzătoare, adică fără operații. Nu e normal să se întâmple lucrul acesta”, a mai spus medicul, care a precizat că nu mai sunt bani pentru acest sfârşit de an.

Specialistul a dat exemplul unui caz de săptămâna trecută, când un copil cu o afecţiune foarte gravă a fost operat şi trebuia să iasă pe circulaţie extra-corporeală. „Tot ceea ce înseamnă această circulaţie extra-corporeală s-a cumpărat pe caiet,

 » Aflați mai multe informații aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Releated

în Teleorman se fură de 30 de ani. Numai sărăcie. E timpul PATRIOȚILOR – CURIERUL ROMÂNESC

în Teleorman se fură de 30 de ani. Numai sărăcie. E timpul PATRIOȚILOR – CURIERUL ROMÂNESC

Florin Codreanu este candidatul Alianței pentru Unirea Românilor pentru un loc în parlamentul României pentru circumscripția ce acoperă județul Teleorman. Girat de unionistul George Simion, Florin Codreanu s-a lansat într-o bătălie grea dar pe care o poate câștiga: „Alianța pentru Unirea Românilor este un partid nou, un partid curat al patrioților români. Ori țara are […]