Au început să se încurce în minciuni. Cifrele INSP nu se pupă cu cele de la Grupul de Comunicare Strategică. Bucureștiul are două rate de infectare!

Au început să se încurce în minciuni. Cifrele INSP nu se pupă cu cele de la Grupul de Comunicare Strategică. Bucureștiul are două rate de infectare!

Haos total în privința numărului infectărilor cu coronavirus din Capitală. În timp ce bucureștenii stau cu sufletul la gură pentru a afla ce se mai interzice de mâine și ce se mai închide, insitituțiile statului se contrazic între ele. Penibilul a fost atins marți, când, odată cu ieșirea la rampă a prefectului Capitalei a anunțat că datele comunicate de INSP sunt eronate, susținând că cifrele reale sunt cele comunicate de Grupul de Comunicare de Strategică. Și ca să fie clar, prefectul a vrut să ne lămurească în privința numărului de locuitori ai Bucureștiului.  “Populația reală a Bucureștiului este undeva la 2,5 milioane. Rata de azi a infectărilor este raportată la 2,1 milioane”, a spus Gheorghe Cojanu. 

Prefectul Capitalei a anunțat că în raportarea INSP s-a strecurat o eroare. Inițial, INSP a anunțat o incidență de 3,11, ceea ce ar fi însemnat trecerea Bucureștiului în scenariul roșu. GCS a anunțat la ora 13 că incidența în capitală este de 2,69..Explicația este aceea că se raportează la alt număr de oameni. 500 de persoane au fost confirmate cu  COVID-19 în Capitală, în ultimele 24 de ore și peste 3.000 în toată țara.

Deocamdată, autoritățile nu se pun de acord în ce privește rata de infectare cu coronavirus. Astfel, INSP vorbește de o rată de infectare în Capitală de 3,11 la 1.000 de locuitori, în timp de GCS anunță o rată mai mică, de 2,69 la mia de locuitori.

Explicația ar fi aceea că cele două instituții nu se raportează la același număr de locuitori, dar ar trebui ca ele să se pună de acord, pentru că cifra este aceeași.

Cum explică INSP de ce nu corespund cifrele cu cele de la GCS

Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul INSP, dr. Adriana Pistol, a explicat marți, la Antena 3, care sunt datele la care se raportează instituția și a încercat să explice diferențele dintre cifre.

“Noi avem un raport săptămânal care cuprinde cazurile confirmate până pe 11 octombrie, deci nu intră și cele de astăzi (marți, 13 octombrie).

INSP: Populația rezidentă – 19 mil locuitori, populația legală – 22 mil 

Apoi, populația este după rezidență sau cea legală, după domiciliu. Deci, după domiciliu sunt 22 milioane de locuitori, după rezidență sunt în jur de 19 milioane”, a explicat marți, în direct la Antena 3, medicul Adriana Pistol.

Așa se face că, la nivelul Capitalei, incidența din ultimele 14 zile este de 3,11 la nivelul populației rezidente și 2,65 în ce privește populația după domiciliu.

“De fapt și de drept, ambele valori sunt absolut reale și ne uităm la ambele. Ambele valori spun că suntem aproape de cifra 3 la mie”, a declarat dr. Adriana Pistol care a precizat că, INSP lucrează, de regulă, după populația de evidență.

Iată raportul săptămânal transmis de INSP cu referire la populația la care se raportează incidența cazurilor.

Prefectul Capitalei: „Nu se pune problema carantinei pe sector!

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro

Releated

Investițiile în Chiojdeni continuă în guvernarea PNL | Jurnal de Vrancea – Stiri din Vrancea si Focsani

Investițiile în Chiojdeni continuă în guvernarea PNL | Jurnal de Vrancea – Stiri din Vrancea si Focsani

Comuna Chiojdeni va beneficia în următorii 4 ani de investiții, pentru dezvoltarea zonei. Primarul liberal Constantin Grigore vrea ca în mandatul nou început să investească în modernizarea centrului civic al comunei dar și să construiască o sală  de sport în comuna Chiojdeni. „Vreau  să îmi respect promisiunile făcute cetățenilor în campania electorală. Avem proiecte aflate […]

Rugăciunea ”Tatăl Nostru” se modifică, începând de duminică. Ce verset se schimbă

Rugăciunea ”Tatăl Nostru” se modifică, începând de duminică. Ce verset se schimbă

Rugăciunea Tatăl Nostru a fost rostită ultima dată așa cum o cunoaștem dintotdeauna, duminică, 22 noiembrie, în slujbele catolice. Din 29 noiembrie, prima duminică a noului an liturgic după ritul roman sau latin, din cea mai celebră rugăciune din lume este eliminat versetul „nu ne duce în ispită”, care devine ”nu ne abandona ispitei”, informează […]