PS Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, prezent în două parohii din Neamț ©

PS Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, prezent în două parohii din Neamț ©

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, a săvârșit sâmbătă după amiaza, 3 octombrie 2020, slujba de sfințire a casei sociale și a unei cruci ridicate în memoria eroilor din Parohia „Înălțarea Domnului” – Bistra, comuna Bicazu Ardelean,  precum și slujba de sfințire a unui centru social, în Parohia „Învierea Domnului” – Bicaz Chei II.

„PS Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, a fost prezent în după amiaza zilei de sâmbătă, în două parohii din Protopopiatul Piatra-Neamț. Ierarhul a fost însoțit în cele două comunități parohiale de părintele Valentin Tofan, protoiereul Protopopiatului Piatra-Neamț.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, Episcopul Covasnei și Harghitei a oficiat prima dată  slujba de sfințire a casei sociale din Parohia „Înălțarea Domnului” – Bistra, comuna Bicazu Ardelean. Totodată, a fost sfințită și o cruce ridicată de comunitatea din Bicazu Ardelean în memoria eroilor.

La finalul slujbei, ca recunoaștere a activității deosebite desfăşurate în mijlocul comunității din Bicazu Ardelean, părintele paroh Vasile Andrei Armanu a fost hirotesit întru iconom stavrofor, primind din partea ierarhului semnele distinctive: bedernița, crucea pectorală și brâul roșu. De asemenea, au primit diplome de apreciere toți binefăcătorii.”,  menționează portalul ortotdox DOXOLOGIA.ro.

Ierarhul a ajuns și în Parohia „Învierea Domnului” – Bicaz Chei II, unde a oficiat slujba de sfințire a unui centru social.

Pentru implicarea  de care a dat dovadă, preotul paroh Marin Dumitru a primit din partea Arhiepiscopiei Iașilor distincția Crucea „Sfântul Ierarh Dosoftei”. Alături de părintele paroh, au fost evidențiate și persoanele care au ajutat la ridicarea centrului, acestea primind diplome de vrednicie.

sursa foto: Adrian Sârbu (DOXOLOGIA.ro)

 » Aflați mai multe informații aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Releated

Cele mai cunoscute vedete din România vor ajutor de stat!

Cele mai cunoscute vedete din România vor ajutor de stat!

Peste 90 de artişti români, între care Delia, Antonia, Carla’s Dreams, Connect-R, Horia Brenciu, Inna, Loredana, Paula Seling, Smiley, Ştefan Bănică, Vama şi Voltaj, i-au adresat o scrisoare deschisă premierului în care solicită includerea artiştilor în schema de ajutor de stat destinată sprijinirii sectorului cultural. În scrisoarea deschisă, adresată deopotrivă vicepremierului şi ministrului Culturii, artiştii […]