Descoperirea remarcabilă a cercetătorilor: ciorile sunt capabile de gândire conștientă

Descoperirea remarcabilă a cercetătorilor: ciorile sunt capabile de gândire conștientă

Se știa că ciorile sunt inteligente, însă studiul citat de Science Alert arată că acestea prezintă o formă de conștiență.

Cercetătorii de la Universitatea din Tubingen, Germania, au descoperit că aceste păsări își dau seama de existența lucrurilor din lumea înconjurătoare, capacitate denumită conștiență primară.

Conștiența primară sau sernzorială mai fusese demonstrată în trecut doar în cazul primatelor, iar noile cercetări, spun oamenii de știință, vor determina regândirea modului în care apare conștiența.

„Rezultatele studiului nostru dezvăluie o nouă modalitate de a privi evoluția conștienței și limitările sale neurobiologice”, a declarat Andreas Nieder, autor al studiului.

Conștiența primară este cea mai simplă formă de conștiență și înseamnă că subiectul își poate da seama în prezent de existența lumii înconjurătoare.

Oamenii de știință spun acum că creierul uman ar putea fi mult mai asemănător cu al păsărilor decât se credea anterior.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Releated

Dan Bucura: e nevoie în parlament de partide precum AUR

Dan Bucura: e nevoie în parlament de partide precum AUR

Jurnalistul Dan Bucura ridică suspiciuni asupra intereselor institutelor de sondaje din România și susține că apariția AUR pe scena politică este de bun augur deoarece poate crea un echilibru între partidele mai mari și să țină o balanță politică: „Aseară, într-un puseu de sinceritate la Antena3, Rareș Bogdan a confirmat ceea ce v-am spus eu […]