Parisul ar putea intra în alertă maximă, din cauza numărului mare de cazuri de Covid –

Parisul ar putea intra în alertă maximă, din cauza numărului mare de cazuri de Covid –

Ministrul Sănătăţii din Franța, Olivier Véran, a spus că regiunea Parisului ar putea intra în alertă maximă începând de luni, din cauza creşterii numărului cazurilor de Covid, notează Le Figaro.

În Paris şi în suburbiii situaţia s-a înrăutăţit, a spus ministrul Sănătăţii: „Parisul a trecut ieri cele trei praguri care pot pune o metropolă în alertă maximă. Am observat această trecere în doar câteva ore, aşa că vom reexamina indicatorii duminică şi dacă aceştia sunt confirmaţi, vom lua măsurile necesare începând de luni”, citează Mediafax.

Olivier Véran a anunţat astfel că Parisul şi suburbiile ar putea intra în alertă maximă începând de luni.

„Situaţia este mai puţin gravă în departamentele din suburbiile interioare, dar am decis să le punem pe toate împreună, deoarece există o mulţime de călătorii, deci nu putem separa măsurile. Intrarea în alertă maximă va însemna ca locuitorii să îşi reducă interacţiunile sociale, sărbătorile în familie şi închiderea barurilor”, a precizat el.

Ministrul Sănătăţii a amintit și de situația altor cinci oraşe: Lille, Lyon, Grenoble, Toulouse şi Saint-Etienne.

„În cinci metropole, evoluţia ultimelor zile este îngrijorătoare, chiar şi cu o deteriorare”, a precizat el.

„Am discutat cu majoritatea primarilor din aceste oraşe şi le-am spus că, dacă măsurile luate săptămâna trecută nu au suficient efect asupra situaţiei epidemice, am putea fi obligaţi să plasăm aceste teritorii în zona maximă de alertă începând de săptămâna viitoare”, a mai declarat ministrul Sănătății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Releated

Lista țărilor din „zona galbenă”. Carantină 14 zile dacă vii din aceste țări (4 decembrie)

Lista țărilor din „zona galbenă”. Carantină 14 zile dacă vii din aceste țări (4 decembrie)

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista țărilor și zonelor cu risc epidemiologic ridicat. Persoanele care intră pe teritoriul României întorcându-se din aceste ţări trebuie stea timp de 14 zile în izolare la domiciliu sau în carantină. Mai jos, țările și zonele cu risc epidemiologic ridicat: Lista tarilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, conform […]