Orban anunță noi restricții pentru cei care vin din străinătate

Orban anunță noi restricții pentru cei care vin din străinătate

Articolul continuă după anunț

Premierul Ludovic Orban a declarat, astăzi, că de săptămâna viitoare se vor reintroduce restricții pentru persoanele care vin România.

Premierul Ludovic Orban a anunțat că luni se va decide în Comitetul Național de Situații de Urgență reintroducerea restricțiilor pentru țările care au un nivel de infectare mai ridicat decât al României.

Potrivit acestuia, nu se va impune carantinarea doar pentru cei care vin cu un test COVID (negativ nu mai vechi de 48 de ore) și stau până în 3 zile pe teritoriul României.

”Daca vor sa stea mai mult de 3 zile, vor intra în carantină pe 14 zile. Pentru cei care doresc sa nu stea în carantină, în a cincea zi de carantină se va efectua un test, iar la primirea rezultatului vor putea ieși din carantină”, a declarat Orban.

Premierul a mai susținut, astăzi, că rata de infectare în rândul populației școlare este de 6,3%, iar elevii în cele două săptămâni scurse de la începerea școlii nu s-a observat o creștere a numărului de cazuri de Covid-19.

Totodată, a cerut Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență să introducă carantinarea în anumite localități sau anumite zone.

„Din analizele efectuate de INSP și Ministerul Sănătății se vede clar că riscul cel mai mare de infectare a fost în cadrul evenimentelor nunți, botezuri și alte tipuri de evenimente.

Al doilea factor de risc este reprezentat de transport inter-județean și în afara județelor. ” – a mai spus Orban

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Releated

Investițiile în Chiojdeni continuă în guvernarea PNL | Jurnal de Vrancea – Stiri din Vrancea si Focsani

Investițiile în Chiojdeni continuă în guvernarea PNL | Jurnal de Vrancea – Stiri din Vrancea si Focsani

Comuna Chiojdeni va beneficia în următorii 4 ani de investiții, pentru dezvoltarea zonei. Primarul liberal Constantin Grigore vrea ca în mandatul nou început să investească în modernizarea centrului civic al comunei dar și să construiască o sală  de sport în comuna Chiojdeni. „Vreau  să îmi respect promisiunile făcute cetățenilor în campania electorală. Avem proiecte aflate […]

Rugăciunea ”Tatăl Nostru” se modifică, începând de duminică. Ce verset se schimbă

Rugăciunea ”Tatăl Nostru” se modifică, începând de duminică. Ce verset se schimbă

Rugăciunea Tatăl Nostru a fost rostită ultima dată așa cum o cunoaștem dintotdeauna, duminică, 22 noiembrie, în slujbele catolice. Din 29 noiembrie, prima duminică a noului an liturgic după ritul roman sau latin, din cea mai celebră rugăciune din lume este eliminat versetul „nu ne duce în ispită”, care devine ”nu ne abandona ispitei”, informează […]