Actualitate

156 de ani de la înființarea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră – MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

156 de ani de la înființarea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră – MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
Distribuiți acest articol!

Astăzi, 23 iulie a.c., Ion Marcel VELA, ministrul afacerilor interne, a participat la ceremonia prilejuită de sărbătorirea a 156 ani de existenţă instituţională a Poliției de Frontieră, în prezența conducerii I.G.P.F.


Ministrul afacerilor interne a subliniat importanța strategică a Poliției de Frontieră: “Sunteți o instituție de elită atât de necesară poporului român, voi sunteți cei care protejați o țară (…). Mai ales în ultimele luni, polițiștii de frontieră au desfășurat o activitate intensă care a făcut cinste atât ministerului, cât și României prin modul în care au gestionat situațiile create la frontiere în contextul pandemiei.(…)”


De asemenea, le-a mulțumit polițiștilor de frontieră pentru standardele înalte la care înțeleg să își facă datoria depunând un efort titanic atât pentru a gestiona traficul în punctele de trecere a frontierei, cât și în lupta cu contrabandiștii și migrația ilegală.


Cu această ocazie, ministrul Ion Marcel VELA a acordat distincţia “Poliţistul de frontieră al anului 2020” pentru devotament, profesionalism şi merite deosebite în îndeplinirea misiunilor de serviciu comisarului şef de poliţie Mihail-Cosmin BOLDIŞ din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea și agentului de poliţie Iulian-Eusebiu MACARIE, din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, Sectorul Poliţiei de Frontieră Calafat.

Totodată, chestorul principal de poliţie Liviu Bute a felicitat poliţiştii de frontieră care își fac datoria cu profesionalism și corectitudine, avansând în gradul profesional următor, înaintea îndeplinirii stagiului minim, pentru merite deosebite avute în misiunile operative.un număr de 140 de poliţişti de frontieră – ofiţeri şi agenţi.

INFORMAŢII DE BACKGROUND

Agent de poliţie Iulian-Eusebiu MACARIE – absolvent în anul 2018 al Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră Avram Iancu-Oradea, agentul a descoperit, ascunsă în cabina unui camion, cantitatea de 50 kg heroină, evaluată la aproximativ 1,5 milioane euro.

Comisarul şef de poliţie Mihail-Cosmin BOLDIŞ – ofițerul a coordonat exemplar activităţile desfăşurate de poliţiştii de frontieră din cadrul sectorului pe care îl conduce în timpul pandemiei de COVID-19 și a avut o serie de rezultate pe linie operativă, depistând numeroase grupuri de migranţi care au încercat să treacă ilegal frontiera, autovehicule furate, urmăriţi general şi internaţional.

    


Alte articole:

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...