Politică

1 milion de facturi greșite. Ciucă: Luăm măsuri!

1 milion de facturi greșite. Ciucă: Luăm măsuri!
Distribuiți acest articol!

Premierul Nicolae Ciucă a făcut declarații de presă.

Premierul Nicolae Ciucă a făcut declarații de presă, în contextul în care facturile la energie au explodat:

„Din discuțiile pe care le-am avut, cifra a depășit un milion de facturi greșite. Ați văzut că a fost o serie întreagă de acțiuni în teritoriu, vom continua aceste acțiuni și vreau să asigur toată populația că vom lua toate măsurile astfel încât să nu mai avem astfel de greșeli care să sperăm că nu sunt voit făcute, pentru că oamenii nu au de ce să plătească greșelile altora. În felul acesta, considerăm că ușa Guvernului este cât se poate de deschisă la dispoziția cetățeanului și folosim orice instrument de care dispunem“, a precizat premierul Nicolae Ciucă.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a mai declarat:

„Am reuşit să ajungem la un acord astfel încât la energie plafonul să scadă  de la 1 leu la 0,8 lei/kW. De asemenea, limita consumului să crească de la 300 kW la 500 kW pentru care se calculează acest preţ. Practic reiese o compensare de 0,291 lei/kW, ceea ce va însemna că la consumatori se va percepe 0,68 bani/kW.

De asemenea, pentru IMM-uri, pentru consumatorii mari, cei non-casnici va fi plafonat preţul la 1 leu/kW. La gaz, plafonul va scădea de la 0,37 la 0,31 lei/kW, iar limita de consum pentru cinci luni va creşte de la 1.000 la 1.500 kW. De asemenea, se va aplica un discount de 40%, de la 33% la 40%, asigurându-se un preţ de 0,221 lei/kW. De asemenea, pentru IMM-uri, şcoli, spitale, biserici, industrie alimentară, se va asigura un preţ de 0,37 lei/kW“.

Plafoane la energie electrică și gaze

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat luni seara noile plafoane la facturile la energie electrică și gaze.

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...